8 věcí které vždy mějte po ruce v hokejové tašce

 

1. Hokejová páska

Ať už hrajete hokeji na betonových hřištích nebo na ledě, mít hokejku olepenou páskou je rozhodně dobrý nápad. Kromě obalení čepele ji můžete použít i jako omotávku hokejky (pružný grip či pro grip) pro lepší držení hole . Vejde se všude a navíc zlepší váš cit při práci s pukem (puky lépe drží na hokejce).

Náš tip: Používání černé pásky je zažité z historického hlediska. Černá páska se totiž považuje za absolutní klasiku . Mnozí argumentují použití černé pásky z důvodu optického uschování puku před brankářem při střelbě. Funguje to však pouze tehdy, když je hráč dále od brankoviště.

Naopak, bílá páska v sobě skrývá tu výhodu, že střílející hráč má lepší přehled o pozic puku na čepeli a umí pohotověji reagovat a tudíž i vystřelit. Statistiky také naznačují, že bílá páska je u hráčů oblíbenější než její černý protějšek.

2. Pásky na holeně a tejpové pásky

Pokud vám holenní chrániče létají, nebo je jen potřebujete zafixovat , určitě na to používáte pásku na holeně . V zásadě rozlišujeme dva typy. Širší páska o šířce4 cm x 30 m. Případně užší páska, která je rozhodně pevnější a dá se na ni 100 procentně spolehnout. Vyrábí se v několika barevných kombinací.

Co se tejpu týče, jsou to speciální pásky, které dokáží nahradit bandáže  či případně až analgetika. Pomohou dosáhnout lepších výkonů , podpořit regeneraci,  nebo dokonce zmírnit bolesti a otoky . Lepení tejpů by mělo být konzultovány s fyzioterapeutem, avšak pokud máte časté a opakované bolesti, nebo jen chcete odlehčit některou svalovou partii, noste je vždy po ruce.

3. Vosk na hokejku

Funkce vosku je poskytnout lepší přilnavost mezi čepelí a samotným pukem . Také se hráč dostává do lepší kontroly nad pukem (vyšší lepivost, kterou si čepel udrží několik her).

Navíc, jelikož vosk chrání čepel hokejky a tedy i samotnou pásku od vlhkosti , hokejka tak bude mít vyšší životnost. Vosky v minulosti neměli nejlepší vlastnosti - tehdy používaný vosk ze svíček rychle opadal. Moderní vosky však už dokážou poskytnout solidní ochranu , jsou odolné vůči oděru a po vsáknutí do čepele vytvoří strukturu, která zaručeně zvýší životnost pásky i čepele .

 

4. Hokejová láhev

Hokej je fyzicky velmi náročný sport, ideálně proto vypijte 7 až 8 dcl tekutin před tréninkem, během něj už jen hydratujete podle potřeby. Výzkumy ukazují, že během hry byste každých 20 minut měli doplnit 200 ml tekutin . Mějte proto vždy po ruce hokejovou láhev. Typické HOWIES hokejové láhve mají 1 litr

 

5. Opravná sada na přilbu

Howies sada na opravu helmy obsahuje náhradních 21 šroubů kompatibilních s přilbou a malý šroubovák. Budete ji sice potřebovat málokdy, ale o to víc ji oceníte v případě, že se vám například mřížka na helmě začne před zápasem, zda během něho,  uvolňovat . Jak cena tak i skladosť takové sady potěší každého hráče. Noste ji proto stále s sebou.

6. Náhradní tkaničky

Asi i zbytečné vysvětlovat, proč nosit další pár tkaniček navíc. Jak bývá zvykem, šňůrky se nejraději trhají v těch nepředvídatelných situacích. Jsou levné, vejdou se všude a zachrání vám krk, když to nejvíc potřebujete.

.

7. ELIMINÁTOR ZÁPACHU

Už vám konečně nebudou smrdět ruky z rukavic, když si před každým tréninkem či zápasem nastříkáte Howies eliminátor zápachu do rukavic.
 

 

8. BRAŠNA NA PŘÍSLUŠENSTVÍ

Všechny produkty vložíte do Howies brašny na příslušenstvíKaždý hokejista ví, co se stane s kvalitní rolí pásky, když ji hodíš do tašky. Po týdnu nebo dvou je prakticky nepoužitelná. Používejte ji k ukládání pásek, vosků, náhradních tkaniček, brusných kamenů a mějte vše přehledné a zorganizované.

 

 

 

Nikdo netvrdí, že tyto věci na paměti nemáte, otázka je, zda je opravdu máte v brašně na příslušenství nebo zůstanou doma . Udělejte vždy před utkáním či tréninkem "checklist" a budete si jistý, že můžete vyrazit. Které ze zmíněných produktů byste přidali a které naopak nechali doma ?